Podcast: Aflevering 7

Eerste hulp bij creatieve kids tijdens de vakantie

Geplaatst op 29 juni 2021

Podcast Aflevering 7 - Eerste hulp bij creatieve kids tijdens de vakantie

Welkom bij onze zevende podcastaflevering van Soulfood voor creatieve zielen.
Wij zijn Jonas Ghyselen en Mieke Fleurackers, beiden beeldende kunstenaars en creativiteitsaanmoedigers en we hebben beiden jarenlange ervaring in het geven van kunstlessen aan kinderen.

Het is terug grote vakantie, dat wil zeggen dat de kinderen thuis zijn of je hebt misschien de kleinkinderen wat meer in huis.
En een grote kans is, omdat jij naar deze podcast luistert, zij even creatief zijn als jij.

In deze podcastaflevering geven we je graag tips hoe je creatieve kinderen en kleinkinderen het best kan ondersteunen en stimuleren in hun creativiteit.
Tijdens de vakantie maar ook alle andere dagen van het jaar.

Heb je geen kids, zet deze podcast niet af want je kan dan tijdens deze aflevering, het innerlijke kind in jezelf herontdekken. 👶

In deze aflevering:

  • Heb je een krabbelaar of eerder een knutselaar in huis en hoe weet je dat?
  • Welke materialen je kan gebruiken voor jongere en voor wat oudere kinderen
  • Waarom en hoe je kinderkunst best bewaart
  • Waarom verveling eigenlijk erg goed is om creativiteit te stimuleren bij kinderen
  • Dat het tekenen voor Jonas en Mieke in hun eigen kindertijd een toevluchtoord was waar ze steeds naar terug konden keren in hun eigen veilige wereld
  • Waarom je als volwassene zelf het goede creatieve voorbeeld moet geven
  • Waar je kunstactiviteiten en kampen vindt voor kinderen tijdens de zomermaanden

In onze (betalende) Zomeracademie hebben we een apart hoekje met enkele speciale technieken voor ouder-kind activiteiten en we hebben daar al prachtige kunstwerken zien ontstaan! We hopen er tijdens de zomermaanden nog meer moois te zien.

Maar voor iedereen die naar deze podcast luistert, hebben we een prompt gemaakt in onze gratis Facebookgroep Soulfood en ademruimte voor creatieve zielen. We zouden het fijn vinden dat jij de tekeningen en bouwsels van je kinderen, en ook jouw tips en tricks deelt in deze prompt.
Zo kan iedereen wat inspiratie opdoen bij elkaar, ga er zeker ook eens kijken om ideetjes op te doen wat anderen creëren met hun (klein)kinderen.