Podcast: Aflevering 3

7 voordelen van een creatief leven

Geplaatst op 28 april 2021

Podcast Aflevering 3 - 7 voordelen van een creatief leven

Welkom bij onze derde podcastaflevering van Soulfood voor creatieve zielen.
Wij zijn Jonas Ghyselen en Mieke Fleurackers, beiden beeldende kunstenaars en creativiteitsaanmoedigers en vertellen in deze aflevering wat creatief leven voor ons betekent en welke voordelen het ook jou kan brengen.

Deze podcastaflevering wil je aanmoedigen méér creatieve-tijd in je leven te maken want we weten ondertussen dat iedereen die die connectie maakt met zijn eigen innerlijke creatieve bron, een gelukkiger leven leidt.

Wij zien immers dagelijks in onze job als leerkracht en creatief coach, hoeveel creatieve expressie kan betekenen voor mensen hun persoonlijke groei.
Hoe mensen meer zelfvertrouwen krijgen, creatiever gaan denken, beter met veranderingen kunnen omgaan en meer plezier hebben, ook in andere aspecten van hun leven.

In deze aflevering: de 7 voordelen van creatief leven op een rijtje

  • Voordeel 1: Intuitie wordt aangescherpt waardoor je betere beslissingen kan maken in je leven
  • Voordeel 2: Je blijft spelen en experimenteren, je innerlijke kind krijgt de ruimte zich te ontplooien waardoor je je gelukkiger en vrijer voelt. Je kan beter om met veranderingen in het leven
  • Voordeel 3: Expressie! je hebt een manier om je uit te drukken, jezelf te tonen en een extra manier, een andere taal om met de wereld te communiceren.
  • Voordeel 4: Je gaat creatiever denken, ook in andere delen van je leven (Meet hoe creatief jij bent door de Torrance test te doen en oefen je in creatief denken door alternatieve gebruiken voor een schoen te verzinnen)
  • Voordeel 5: Je verveelt je nooit meer!
  • Voordeel 6: Creatieve flow brengt rust en heling
  • Voordeel 7: Wanneer jij een creatiever, beter, rustiger en evenwichtiger mens wordt, profiteren de wereld en de mensen rondom jou daar ook van