Mieke en Jonas

Onze vorige podcast ging over vooroordelen over kunstenaars en dat lokte onmiddellijk de vraag uit, ja maar, wat is een kunstenaar? En wanneer noem je jezelf kunstenaar?
Het is een vraag die stemt tot nadenken…

We legden deze vraag voor aan de fantastisch creatieve leden van onze gratis Facebookgroep “Soulfood en ademruimte voor creatieve zielen”
En we kregen zulke mooie uiteenlopende reacties die we graag bespreken in deze podcast. Een misschien erg filosofische aflevering maar zeker de moeite waard wanneer je er zelf aan twijfelt om jezelf kunstenaar te noemen…

 

 

podcast aflevering 9

 

In deze aflevering:

ListIcon  Bestuderen we de uiteenlopende definities volgens de VanDale, wikipedia, woorden.org en het Algemeen Nederlands woordenboek (met dank aan Margreet)

ListIcon  Ontdekken we of je moet exposeren om jezelf kunstenaar te mogen noemen

ListIcon  Vinden we het antwoord op de vraag; wie er eigenlijk bepaalt wanneer iemand een kunstenaar is of mag genoemd worden?

ListIcon  Bespreken we of je moet kunnen leven van je kunst om kunstenaar te worden genoemd, of remt de afhankelijkheid van je kunst aan geld juist creativiteit af?

ListIcon  Ontdek je wat de voordelen en de nadelen zijn van jezelf kunstenaar te noemen

ListIcon  Deelt Jonas het bevrijdende moment wanneer hij zichzelf bewust kunstenaar noemde (en dus ‘uit de kast’ kwam als kunstenaar)

ListIcon  Wat het verschil is van jezelf kunstenaar “voelen” en jezelf kunstenaar “noemen”

 

 

 

 

 

Links en Resources:

Spotify   iTunes   Google Podcasts

 

De reacties en meningen van onze leden van soulfood en ademruimte vind je hier

Meer info over de online Academy waar Jonas en Mieke achter de schermen mee bezig zijn, vind je hier: academy.laboarte.be

Rechtstreeks naar de wachtlijst om op de hoogte te worden gehouden wanneer de academy opent kan via deze link