Wil jij ook méér doen met je artistieke talenten? Download hier ons werkboek: 7 tips om meer te creëren.

Over Mij

Mieke Fleurackers

Mieke met penseel

Laat ik me even voorstellen, ik ben Mieke en woon samen met mijn gezin in Buggenhout, dicht tegen het bos. Ik ben mama van een mooie dochter en een prachtige sterrenzoon. Het grootste deel van de tijd werk ik in mijn atelier thuis, dat mijn creatieve haven is.

Als je me kwijt bent, dan zit ik te herbronnen in ons huisje in Frankrijk. Daar werk in tijdens de zomermaanden enkel aan mijn eigen kunstwerken. Om op te laden, te bezinnen en me helemaal onder te dompelen in mijn creatieve bron.

Sedert het overlijden van mijn lieve zoon in 2019, is schilderen voor mij ook een spirituele, helende en transformerende praktijk geworden waar ik veel kracht uit put om nog steeds dankbaar in het leven te kunnen staan

In mijn tekeningen en schilderijen zie je vooral droombeelden.
Ik onderzoek graag de grens tussen het magische en het realistische en vind veel inpiratie in natuurlijke vormen.

Ik heb voor mezelf het rijke creatieve leven gecreëerd dat ik voor ogen had en weet hoe gelukkig en dankbaar ik daar om mag zijn.


Op zoek naar een creatiever leven

Ik ben niet altijd zo relaxed geweest. Ik herinner me nog goed hoe ik worstelde in het begin van het “echte leven”. Na een bruisende creatieve kindertijd en studententijd in de beeldende kunsten waarin ik steeds omringd was met andere creatieve zielen, was daar nu plots een huishouden, afbetalingen, een voltijdse (niet zo creatieve) baan én kinderen en natuurlijk nog een hoop sociale verplichtingen.
Ik had het gevoel een verkeerde afslag genomen te hebben. Dit was toch niet mijn leven? Waar was mijn creativi-TIJD? Ik voelde me opgedroogd en leeg vanbinnen.

Om mijn creativiteit te hervinden, schreef ik me terug in bij een tekenacademie. Het bleek echter niet haalbaar om 4 avonden in de week van huis weg te zijn. Toch wist ik dat het dat was dat ik miste.
Die zalige creatieve flow die me de tijd deed vergeten en me speelser krachtiger en vrijer deed voelen.
Het was ook fijn weer omringd te zijn met andere creatieve zielen. Ik schreef me vervolgens in voor meer haalbare losse cursussen én maakte tijd in dat hectische gezinsleven om aan mijn eigen artistieke werk te werken.

Ik kwam tot de conclusie dat mijn eigen creatieve proces vooropstellen, voedend is voor mijn ziel.
 Dat creativi-TIJD echt BELANGRIJK is in mijn leven omdat het me vleugels geeft, omdat ik er simpelweg gelukkig van wordt.
Pas toen besliste ik voor mezelf deze tijd te NEMEN en deze ook hartstochtelijk te bewaken want ik besefte dat ik enkel voor anderen kon zorgen, wanneer ik zelf ook gevoed werd.


Het ontstaan van LaboArte

Vanuit dat diepe verlangen om veel creatiever te gaan leven richtte ik in 2009 LaboArte op, waar Labo staat voor ruimte voor experiment en Arte voor de liefde voor Kunst.

Ik geloof immers dat elk mens geboren is met een schatkist aan creatieve vermogens en unieke talenten en dat de wereld die creativiteit nu juist erg nodig heeft.
Echter, veel 35plussers merken echter op een dag dat deze schat verborgen is geraakt onder de beslommeringen op het werk, sociale verplichtingen en het gezin.
Dat is jammer want daardoor geraken ze vast in hun hoofd, lijkt hun leven soms zo’n sleur en geraken ze verwijderd van die creatieve bron waar ze nu net zo gelukkig van worden.
Daarom help ik hen om hun creativiteit te herontdekken en deze terug een prominente plaats te geven zodat ze zich terug vrijer, kleurrijker en gelukkiger voelen.

Mieke tekent

Naast zelf tekenen en schilderen, ontwikkel ik ook graag online schilderlessen zodat jij je artistieke vaardigheden kan aanscherpen.
Maar het liefst van al coach ik creatievelingen via creativiteitstrajecten "Muze Me Up" en "Vonken" en omdat ik hierin mensen mag begeleiden om hun eigen unieke creatieve vermogens te ontwikkelen en hen van dichtbij mag zien groeien en openbloeien


Wil jij ook creatiever leven?

Creatiever leven = voeding voor je ziel = zelf sterker en gelukkiger zijn = gelukkiger gezin = gelukkigere omgeving = betere wereld

Voel je ook de behoefte voor een volgende stap in jouw persoonlijke creatieve ontwikkeling ? Download dan zeker het gratis e-book: 7 Tips om méér te creëren


Download hier het gratis e-book


Galerie