Over Mij

Mieke Fleurackers

Mieke met penseel

Laat ik me even voorstellen, ik ben Mieke en woon samen met mijn gezin in Buggenhout, dicht tegen het bos. Ik ben mama van een mooie dochter en een prachtige sterrenzoon.
Ik werk in en vanuit mijn atelier thuis, vaak alleen maar werk ook samen met andere creatieve professionals en zeer bekwame freelancers.
Ik heb voor mezelf het rijke creatieve leven gecreëerd dat ik voor ogen had en weet hoe gelukkig en dankbaar ik daar om mag zijn.

Ik ben niet altijd zo relaxed geweest. Ik herinner me nog goed hoe ik worstelde in het begin van het “echte leven”. Na een bruisende creatieve kindertijd en studententijd waarin ik steeds omringd was met andere creatieve zielen was daar nu plots een huishouden, afbetalingen, een voltijdse (niet zo creatieve) baan én kinderen en natuurlijk nog een hoop sociale verplichtingen.
Ik had het gevoel een verkeerde afslag genomen te hebben. Dit was toch niet mijn leven? Waar was mijn creativi-TIJD? Ik voelde me opgedroogd en leeg vanbinnen.

Om mijn creativiteit te hervinden, schreef ik me terug in in een tekenacademie. Dit bleek echter niet haalbaar om 4 avonden in de week van huis weg te zijn. Toch wist ik dat het dat was dat ik miste. Die zalige creatieve flow die me de tijd deed vergeten en me speelser krachtiger, gelukkiger en vrijer deed voelen. Het was ook fijn weer omringd te zijn met andere creatieve zielen. Ik schreef me vervolgens in voor meer haalbare losse cursussen die me zeker zo veel leerden én vond beetjes tijd in dat hectische gezinsleven om aan mijn eigen werk te werken.

Ik kwam tot de conclusie dat de tijd nemen voor dat creatieve proces dat zo voedend was voor mijn ziel, echt BELANGRIJK was.
Pas toen kreeg ik het inzicht dat ik die tijd moet NEMEN en bewaken.
Ik besefte dat ik zo ook beter kon zorgen voor anderen, wanneer ik zelf ook gevoed werd.

Vanuit dat diepe verlangen om veel creatiever te gaan leven richtte ik in 2009 LaboArte op, waar Labo staat voor ruimte voor experiment en Arte voor de liefde voor Kunst.
Sindsdien help ik elke dag mensen hun creativiteit te (her)ontdekken.
Samen met mijn team freelancers verzorgen we superleuke creatieve workshops in scholen, musea, culturele centra en verenigingen.
Ik help teams hun eigen inventieve vermogens te ontdekken in creativiteitstrainingen, sketchnoting workshops en teken- en schildercursussen
Gewoon voor de fun, schrijf ik graag artikels en blogberichten over onze scheppingskracht. Je mag me ook vragen om te spreken op evenementen over de nood aan wat meer magie en verbeeldingskracht in ons leven.
Maar het liefst van al coach ik creatievelingen via het 1 op 1-traject "Muze Me Up" omdat ik weet hoeveel creativiteit je dan kan bereiken in een relatief korte periode.

Mieke tekent

Als je me kwijt bent, dan zit ik te herbronnen in ons huisje in Frankrijk.
Daar werk in tijdens de zomermaanden enkel aan mijn eigen kunstwerken.
Om op te laden, te bezinnen en me helemaal onder te dompelen in mijn creatieve bron.

Modeltekenen en landschapstekenen doe ik regelmatig om mijn waarnemingsvermogen, mijn onbevangen blik (shoshin) en tekenvaardigheden te trainen.
Ik houd ook een creatief dagboek én een bulletjournal bij waardoor ik mezelf creatief coach en opvolg.

In mijn tekeningen en schilderijen zie je vooral droombeelden.
Ik onderzoek graag de grens tussen het magische en het realistische en vind veel inpiratie in natuurlijke vormen. Maar ook de magie van geometrie zoek ik op omdat ze de code behelst waarin onze wereld is geschreven.

Nog steeds word ik er blij van om volwassenen en kinderen te inspireren om hun creatieve vermogens terug te vinden en te ontwikkelen.

Creativiteit is besmettelijk en ik ben er trots op dat ik ondertussen al veel mensen heb mogen aansteken met dit virus omdat ik weet hoeveel meer plezier je erdoor in het leven krijgt.

Creatiever leven = voeding voor je ziel = zelf sterker en gelukkiger zijn = gelukkiger gezin = gelukkigere omgeving = betere wereld

Wil jij ook aan de slag met jouw creativiteit? Voel je ook de behoefte voor een volgende stap in jouw persoonlijk ontwikkeling? Ben je benieuwd wat dat voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op.


Vraag een gesprek aan met Mieke


Galerie