Over LaboArte

Mieke Fleurackers

Mieke Fleurackers, geboren 19 november 1978, tekende en schilderde reeds als kind zeer veel en graag. Later studeerde ze Toegepaste Beeldende Vorming aan Dé Kunsthumaniora, Plastische Kunsten aan de KDG Antwerpen en Cultuur- en Kunstmanagement aan HaBe Gent.

Na 10 jaren fulltime jobs te combineren met een gezin en dankzij of ondanks avondstudies Tekenkunst en Digitale Beeldende Kunst bleef het gemis aan tijd en (geestelijke) ruimte voor creativiteit.

Mieke besefte dat ze dit enkel kon veranderen door haar leven over een andere boeg te gooien. Na lang nadenken en dromen ging ze halftijds werken en richtte in April 2009 LaboArte op.

LaboArte staat voor creativiteit, bewustzijn en leven in het hier en nu. LaboArte wil een laboratorium zijn waar je mag experimenteren en nieuwe dingen kan leren. LaboArte wil een plaats zijn waar kunstenaars en liefhebbers elkaar ontmoeten, inspiratie vinden en kunstwerken kunnen brouwen.

Met LaboArte wil Mieke ook andere mensen helpen zich terug te verbinden met hun eigen unieke, creatieve zelf. Hiernaast wil LaboArte ook aanwezig zijn in het maatschappelijke debat over het nut en de plaats van Kunst en Creativiteit in onze samenleving, onze economie, onze scholen.

Ze deelde van 2010 tot 2012 atelier en galerie 't Gepeins met beeldhouwer Paul De Wolf in Vlassenbroek (Dendermonde). Vanaf oktober 2015 opende ze haar eigen atelier in de Bovendonkstraat 33 te Buggenhout. Hier organiseert ze cursussen, workshops en tentoonstellingen.