Dotpaint

 • Wanneer

  ma 21 mei om 10:00

 • Waar

  Buggenhout

 • Mentor

  Mieke Fleurackers

 • Personen

  15 plaatsen beschikbaar

 • Materiaal

  Alle materialen zijn voorzien. Wij trakteren een veggie broodjeslunch, soep/fruitsla, indien je een speciaal dieet volgt, breng je best zelf je lunchpakketje mee. Koffie, thee, water en lekkers zijn de hele dag door voorzien.

 • Prijs

  € 95,00
Dot painting (schilderen in stippen) is de Australische Aboriginal kunst van de oorspronkelijke bewoners van Australië.

De Aboriginals vertellen middels deze schilderingen hun verhaal over de droomtijd. De droomtijd of Tjukurpa is hun scheppingsverhaal, paspoort, bijbel, geboortebewijs, familiegeschiedenis en navigatiesysteem tegelijkertijd.

Het gebruik van hun symbolen en de betekenis ervan wordt in de workshop uitgelegd. Je kan deze of je eigen symbolen gebruiken om je eigen droomtijd uit te beelden op doekbord. Dit is (een stukje uit) je eigen verhaal, een reis die je hebt gemaakt, een persoon die je hebt ontmoet,, een kantelmoment in je leven, patronen uit het verleden en je voorouders of misschien wel een droompad dat de toekomst met het heden en het verleden verbindt.
Je bouwt je schilderij op met eigen gekozen symbolen en kleuren, die je rangschikt om vervolgens stip per stip tot je verhaal te komen.

Je eigen verhaal zien ontstaan op doek in de vorm van beelden, kan krachtig en helend zijn. De Aboriginals leven heel dicht bij de natuur en dit komt ook in hun kunstwerken tot uiting. We gaan voor deze workshop dan ook naar een plaats in de natuur om deze verbinding te voelen. We zijn hiervoor te gast op de mooie natuurlijke terreinen van De Levensbloem, Maldersebouw 1 te Buggenhout. Bij goed weer werken we buiten en kan je je eigen plekje zoeken.

De workshop gaat door op Pinkstermaandag van 10u tot 17u.
Iedereen kan deelnemen aan deze workshop, je hoeft geen schilderervaring of eigen materiaal te hebben om deel te nemen.
Wij voorzien ook een lekkere lunch.