Complimenten

"Via een foldertje ben ik in aanraking gekomen met LaboArte.
Ik was al een tijdje op zoek naar iets om mijn creativiteit wat aan te spreken en om meer in contact met mezelf te kunnen komen.
En ja hoor, LaboArte slaagt hier volledig in!"

Annick uit Opwijk

 

"Bedankt Mieke, hierbij een stukje uit mijn blog:
"Om 16u moesten we er zijn, want dan zou Mieke, van Laboarte komen om een workshop handletteren te geven. Zoals eerder gezegd: niet iedereen is fysiek even sterk, en als een weekend Ardennen dan alleen maar bestaat uit picknick nabrengen naar de sportievelingen, en voor de rest wat rondhangen in het huisje, dan is dat niet echt tof. Daarom zochten we iets waarvan we dachten dat schoonzusje het echt leuk zou vinden, en kijk: schot in de roos. Mieke had alle materialen mee, voor elk een werkmapje, een stapel voorbeeldboeken, een bord om alles aan uit te leggen, en ze deed dat fantastisch! Iedereen genoot, en op het eind hadden we allemaal een mooie gehandletterde quote om trots op te zijn."

Heidi - blog - Huis van tante Alice

 

"Ik ben zonder enige tekenervaring begonnen aan de reeks 'waarnemingstekenen' bij Mieke. In eerste instantie omdat het mij leuk leek en ik hierdoor wat tijd voor mezelf creëerde.
Ik heb ontdekt dat het zalig is om dingen te maken en ben ook steeds verbaasd over het resultaat.
Maar vooral de rust die het brengt om iets met mijn handen te maken, is zonder meer waar ik het voor doe. Ondertussen heb ik al verschillende reeksen uitgeprobeerd en altijd ben ik blij verrast. Mieke geeft steeds op een zachte, fijne en duidelijke manier uitleg. Dit steeds zonder enige vorm van druk of drang om te presteren. In een ontspannen sfeer (dit ook door de kleine groepjes) creaties laten opborrelen, is echt een cadeautje voor jezelf."

Jessica uit Buggenhout

 

"Ik ben altijd blij als ik naar jou mag komen" Aura, 7 jaar
"Ik ben blij met mijn plaatsje bij Mieke, ik kom heel graag" Mirthe, 6 jaar

"Wij vinden het fijn dat Mirthe en Aura altijd enthousiast vertellen over hun lieve tekenjuf Mieke"
Oma Sien en Opa Vic uit Vlassenbroek

 

"Als restauratievakman van papier, gespecialiseerd in oude strips (Kuifje, Suske en Wiske,...) maar ook actief in het domein van boeken of prenten, is het soms onontbeerlijk kleine kleurenretouches te moeten uitvoeren. Om dit facet (kleurenleer) onder de knie te krijgen heb ik toen professionele hulp gezocht en geopteerd voor een één op één opleiding en dit bij Mieke Fleurackers. Toegegeven heb ik aan die eerste lessen wel veel gehad. Heb op basis van de kleurendriehoek verder gewerkt en de resultaten zijn enorm bevredigend. Positief verrast van mezelf maar aan de basis daarvan ligt de lesgeefster wel natuurlijk. En in een later stadium op advies durven en veel oefenen."
Jan Viaene ( jvpapierrestauratie@gmail.com ) uit Gent

 

"Een creatieve dip? Inspiratieloos? Boost je creativiteit zet je weer in gang en opent je blik! Nieuwe technieken leren in een aangename, ontspannende sfeer, in kleine groep mét professionele begeleiding. Het leuke is dat je met een persoonlijk werk naar huis gaat en met wat je leerde verder zelf aan de slag kan. De korte cursussen zijn ideaal om te ontdekken waar je voorkeur ligt. Ik kijk al uit naar de komende workshops!."
Nancy, Buggenhout

 

"Het ging goed met mijn houtsnijden als ik een 3-D model had, maar moelijker als ik moet een 2-D naar 3-D of 3-D naar 2-D moet brengen. Ik had problemen met het waarnemen van mijn “beeld".
Een dag was Ik aan het surfen, en ik kwam tegen de inlichting van een cursus van Mieke Fleurackers, “Atelier tekenen naar waarneming”. Ik weet ineens, dat dit was de “missing link” in mijn houtsnijden, en ik schreef mij direct in. De cursus heeft mij immens geholpen, en ik kan nu zeggen dat ik “zie” mijn beelden met betere ogen"

John uit Halle

 

"Als het woensdag is en het is geen tekenles, dan teken ik een triest gezichtje op onze kalender."
Luka, 10 jaar

 

"De lessen die Mieke geeft zijn aangenaam en in een huiselijke sfeer en hebben mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd. Bij de eerste reeks lessen "Teken naar waarneming" was ik zo verwonderd dat ik op zo een korte tijd al mooie tekeningen kon maken. We kregen veel tips om tot een mooi resultaat te bekomen. Voor mij ging er een nieuwe wereld open en heb ook de lessen dotpainting, Kolam en meditatief tekenen gevolgd. Bij elke nieuwe les leer je tekenmateriaal ontdekken en hoe deze te hanteren. Ik vind Mieke een aangename, vriendelijke en geduldige vrouw. Bedankt!"
Winnie, Oudegem

 

"Iedere maand kijk ik weer uit naar de laatste donderdag, want dan MAG ik weer naar het KunstLabo!
Na een korte, maar boeiende uitleg over de kunstenaar mogen we zelf aan de slag. Steeds weer verrassend! Wat gaat de opdracht zijn en welke materialen mogen we gebruiken? We werkten al met tekenpotlood, aquarelpotlood, houtskool, acrylverf, allerlei papiersoorten, goud,.... Deze afwisseling maakt het interessant en zorgt ervoor dat je veel bijleert over de verschillende mogelijkheden en technieken. Iedere keer word je weer uitgedaagd om je grenzen te verleggen.
Mieke zorgt hiervoor door het aanreiken van materialen, technieken en opdrachten. Ook haar begeleiding is super! Ze laat je jouw eigen weg zoeken en zoekt met je mee. Ze geeft tips, ideeën en indien je het wenst een helpende hand.
Iedere keer ga ik naar huis met een grote glimlach op het gezicht en een "kunstwerk" rijker. Ik ben er zelfs zo trots op dat ik ze in een kader thuis omhoog heb gehangen. Ik kijk al uit naar de volgende reeks van het KunstLabo en ben benieuwd met welke kunstenaars we nader kennis gaan maken! Een aanrader!!"

Jolanda, Dendermonde

 

"De privé crea-coaching en het volgen van de workshop "Boost your Creativity" heeft me geleerd om
- te durven beginnen waar anderen ophouden
- te willen geloven dat het creatieve zijn weg vindt
- te leren ontdekken wat in mezelf verborgen ligt
- te mogen ervaren en anders waar te nemen met al mijn zintuigen
- te laten gebeuren wat je niet in de hand hebt
- te kunnen loslaten om het nieuwe te verwachten
De crea-coaching was, en is nog steeds, een ondersteuning van mijn proces, een avontuurlijke ontdekkingsreis, van en naar eigen denken, waarnemen en creeëren en de eigen reis naar meer diepgang en verbinding."

Greet, Buggenhout