Na een overheerlijk ontbijt in hotel Les Magnolias - muesli, verse fruitsla, koffieketen of gewoon broodjes met beleg - hadden de 9 cursisten om 9u30 afspraak onder de magnolia voor een kennismaking met Plaisance door de ogen van Mieke Fleurackers: église Saint-Martin, de rivier Rance, Curvalle aan de andere zijde van de brug en het dorpswinkeltje.

En daarna volgde de eerste les tekenen van Mieke op het terras van het hotel. Met de nieuwe schetsboeken, plexi oefenplankje en de begeleiding van Mieke, kozen de cursisten een plaatsje om wat te oefenen. Lunchtime en daarna vrije tijd. De meesten kozen voor de heerlijke verkoeling van het zwembad en anderen hielden een siësta.

Om 15u30 startte de tweede tekensessie en koos iedereen een plekje in het dorp om wat te schetsen. Mieke kwam bij iedereen langs om te helpen en advies te geven. Na 2 uurtjes ging iedereen zich opfrissen en trok de groep van 12 met 3 auto's naar Coupiac voor een hapje plaatselijke lekkernij aan de kraampjes rond het kasteel. En rond 22 u. was het voor iedereen bedje in en oogjes toe.

Of toch niet? Het was alvast uitzonderlijk stil onder de magnolia op het terras…

      Dag 1 - Zwemmen   Dag 1 - Groep op wandel   Bordje Plaisance   Kerkje Plaisance  

weggetje in Plaisance   tekenoefeningen op dag 1