Abstracte Avonturen in Aquarel

 • Wanneer

  ma 9 november om 19:30

 • Waar

  In uw kot - online via Zoom

 • Mentor

  Mieke Fleurackers

 • Personen

  Volzet

 • Materiaal

  Aquarelverf, papiertape, washitape, penselen, potjes water, keukenrol, aquarelpapier, zwarte pennetjes, laptop of tablet met een goede internetconnectie

 • Prijs

  € 145,00

Abstracte avonturen vanuit je eigen kotGa je mee op avontuur?
Ben jij klaar om je grenzen te verleggen
Om dieper te graven in jezelf?

Om te genieten van het proces en jezelf weer toestemming geven te spelen, te experimenteren en te ontdekken welke creatieve schatten er in jou verborgen liggen?

Dan is deze cursus beslist voor jou!


Je hoeft helemaal niet (goed) te kunnen tekenen om deel te nemen.
Deze cursus richt zich op (her)beginners en semi- gevorderden.
Verschillende technieken worden stap per stap uitgelegd zodat jij kan meedoen op jouw eigen tempo.
Wat gaan we in deze cursus doen?


“abstract”

 • de veelzijdige toepassingen van aquarel leren waarmee je jezelf kan uitdrukken.

 • krachtige en aantrekkelijke composities opbouwen

 • met gemak de juiste kleuren mengen en leren hoe je een harmonieus kleurenpalet samenstelt

 • aquarelpotloden, fineliners en Poscastiften gebruiken voor nog meer variatie en een sterke afwerkingWat levert deze cursus jou op?


aquarel-abstract


 • mooie schilderijen die je zo kan inkaderen en aan de muur kan hangen

 • een waaier aan abstracte illustraties die je kan gebruiken om kaarten ed mee te ontwerpen

 • meer zelfvertrouwen in jouw creatieve vermogens

 • veel zin om zelf verder te doen, je gaat die creatieve energie weer voelen stromen... Let echter op want dit werkt verslavend ;-)


Deze cursus is zo waardevol! Je leert een heleboel technieken kennen en gaat ontdekken wat jij zelfstandig nog verder wil onderzoeken en ontwikkelen.
Want geloof me, na afloop wil je enkel nog méér .
Materialen:


Je hebt slechts volgende materialen nodig om mee te doen: potlood, gom, aquarelpapier A5, aquarelverf, penselen, potjes voor water, zwarte fineliners (permanent), (washi)tape, eventueel poscapennen indien je die hebt.

Nog niet alle materiaal in huis?
Geen nood: in onze webshop kan je alvast een basisset aquarelgerief kopen.


Praktisch:


ZOOM

Data: 4 maandagavonden: 9,16, 23 en 30 november 2020 telkens van 19u30 tot 22u.
Neem een lekkere kom thee en kom er gezellig bij vanuit het comfort van je eigen huis. :-)

We werken door middel van Zoom, ons online klaslokaal/atelier dat het mogelijk maakt om veilig en virtueel samen te komen.
Enkele dagen voor de cursus start, stuur ik je nog een herinneringsmail met de cursusbundel en de praktische informatie die je nodig hebt om deel te nemen. Je krijgt dan ook een link naar de Zoommeeting om in loggen voor de les.

Tevens stuur ik je ook een link voor de besloten Facebookgroep waar je indien gewenst kan lid van worden gedurende deze vier weken. Je kan er je ervaringen en jouw resultaten uitwisselen met medestudenten in alle vertrouwen en respect. In de Facebookgroep geef ik ook nog extra info en feedback om er voor jou een onvergetelijke en leerrijke ervaring van te maken.
Wie ben ik?


Mieke

Ik ben Mieke Fleurackers en ik geloof dat elke mens geboren is met een onuitputtelijke bron aan creativiteit.
Maar door dagdagelijkse beslommeringen geraken we verwijderd van die creatieve bron waar we nu net zo gelukkig van worden.
Dat is jammer, want talenten blijven onbenut en dat zorgt voor een hoop frustraties. Het is mijn missie en passie om jou te helpen weer voluit te kiezen voor creativiteit en vrije expressie, zodat je herademt, ontspant, positiever en vrijer gaat denken en weer een diepe connectie maakt met jezelf en de wereld rondom.FAQ - veelgestelde vragen


Wat als ik een keer niet kan meedoen op de gestelde datum?


Geen probleem!
De les wordt op video opgenomen zodat je deze achteraf nog kunt herbekijken wanneer jij wil en op jouw eigen tempo.
Ik heb geen Facebook, moet ik in die ondersteunende groep?


Nee, dat hoeft helemaal niet. De Facebookgroep is er enkel ter ondersteuning voor mensen die het leuk vinden om met de anderen hun ervaringen en resultaten te delen. Voel je zeker niet verplicht om hieraan deel te nemen. De groep is bedoeld om elkaar te steunen en te motiveren en bestaat enkel de vier weken van deze cursus, daarna wordt de groep ontbonden.
Ik kijk er ook streng op toe dat iedereen liefdevol en respectvol met elkaar omgaat.
Ik kan helemaal niet tekenen, kan ik dan toch meedoen?


Natuurlijk, alles wordt stap per stap voorgedaan zodat iedereen kan meedoen. Indien iets niet duidelijk is, kan je me onmiddellijk vragen stellen en help ik je tijdens de les verder.
Indien je voelt dat je nog wat oefening kan gebruiken met een bepaald onderwerp of techniek, kan je steeds video opname van de les achteraf opnieuw bekijken.

Hoe weet ik of ik het juiste materiaal heb?


Je hebt echt niet veel nodig om mee te doen. Ik moedig je aan om tijdens de eerste les je eigen materiaal uit te proberen. Indien je toch nog iets zou missen, kan je dat na de eerste les nog aanschaffen. Je mag me hierover altijd advies vragen.
Ik ben niet zo goed met computerdinges en ken niks van ZOOM, hoe kan ik dan toch meedoen?


ZOOM werkt erg gemakkelijk, zelfs al ben je niet zo handig met computers.
Het enige waar je voor moet zorgen is een laptop of tablet met een goede internetconnectie. (het scherm van de gsm is nogal klein om goed te kunnen volgen)
Enkele minuten voor aanvang van de les, klik je op de link die jou automatisch naar de les brengt.
De eerste les geef ik je een rondleiding in de virtuele leeromgeving zodat alles duidelijk is en jij er lekker mee aan de slag kan.
Je krijgt van mij ook op voorhand ook al enkele tips toegestuurd ivm het werken met ZOOM zodat deze online omgeving geen geheimen meer voor je heeft.


Heb je nog toch nog een dringende (praktische) vraag?
Stuur me gerust een MAIL en ik probeer je zo snel mogelijk een antwoord te sturen.


Je bent zo welkom!
abstracte vormen in aquarel
Deelnemen kan door op onderstaande knop te klikken en dan wordt de cursus in je winkelwagen geplaatst. Vul daarna je gegevens verder in (of log in als je al een profiel hebt aangemaakt) en betaal je bestelling veilig via een betaalmiddel naar keuze (Bancontact, Visa, Paypal, Ideal, ...)
Na inschrijving en betaling ontvang je onmiddellijk een bevestigingsmail dat je bent ingeschreven. Daarin kan je alles nog eens rustig kan nalezen in verband met je bestelling. (check even je spam indien je de mail niet onmiddellijk ziet)


Deze workshop heeft me geholpen om een keuze te maken en te focussen op één materiaal, aquarelverf in dit geval. Ik heb dankzij de workshop ook ontdekt dat er combinaties mogelijk zijn zoals bijvoorbeeld aquarelverf en inktpennetjes waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben en die heel leuke resultaten opleveren.

Het deelnemen aan de workshop was voor mij een zeer ontspannend momentje me-time.
Er was boeiende creatieve interactie met Mieke én met de andere deelnemers.
Dankzij Mieke’s aansporingen om vertrouwen te hebben in mijn eigen kunnen, ook zonder ervaring, stond ik versteld van het resultaat dat er echt wel mag wezen.
En doordat ik geleerd heb hoe met aquarelverf te werken, durf ik er nu zelf verder mee te experimenteren.

Het is een ideale workshop voor mensen die hun eigen creatieve kracht willen ontdekken en daar misschien net een klein duwtje voor nodig hebben, onder het motto “je kan niks fout doen”
Zalig!
— Ingrid Bal – intuïtieve creatieveling -jurist en financieel verantwoordelijke